Bij elk thema past een prentenboek

Kathleen Amant zorgt voor het totale plaatje: naast het schrijven van het verhaal en het maken van de illustraties zorgt zij ook voor de vormgeving en het drukwerk. Mail vrijblijvend voor meer informatie.

image   
  • enkel voor bedrijven
  • 100% op maat
  • 100% ontzorgd
  • kant en klaar afgeleverd

Enkele van onze samenwerkingen

MEDISCH BEDRIJF

Noah heeft muco 

Op vraag van een medisch bedrijf werd het boek ‘Noah heeft muco (taaislijmziekte)’ ontwikkeld. Het boek helpt jonge kinderen met hun ziekte om te gaan en toont aan de omgeving wat de therapie inhoudt. En dat op een speelse, positieve manier. Het boek kan zowel thuis ondersteunend werken als meegaan naar de klas om de juf en vriendjes te sensibiliseren.

LEESBEVORDERINGSPROJECT

Billy viert feest

De boeken van Billy passen in het leesbevorderingsproject van BibArt: “Mmm... boekjes”, voor kinderen vanaf 2 jaar. Met dit project laat de bibliotheek hen kennismaken met aangepaste boekjes en andere materialen die zij gratis kunnen ontlenen. 

PROVINCIE VLAAMS BRABANT

LOU

Het educatief pakket 'Lou' werd gemaakt op vraag van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met vzw çavaria. Het doel van dit boek is om diversiteit te tonen in al zijn facetten zonder er aandacht aan te besteden: mensen verschillen op vlak van huidskleur, religie, seksuele oriëntatie, lichamelijke mogelijkheden en vele andere. Die diversiteit is vanzelfsprekend en is terug te vinden in het boek. Op die manier wordt de samenleving getoond zoals ze is. Het boek werd gratis verspreid in alle scholen van Vlaams-Brabant.  

FEESTVARKEN VZW 

Feestvarken 

Op vraag van Feestvarken vzw schreef en tekende Kathleen Amant het prentenboek ‘Feestvarken’. Het boek behandelt het thema armoede. Niet ieder kind heeft het immers even breed thuis. Een feestje geven zit er soms niet in. Dit boek wil kinderen bewust maken van kinderarmoede en geeft daarnaast ook mee dat een leuk cadeau niet materieel hoeft te zijn. Een beleving schenken, zoals gaan slapen bij een vriendje, samen gaan zwemmen,… het kan net veel leuker zijn dan de zoveelste cadeaubon en het is beter voor de planeet. Het boek wordt door Feestvarken vzw ook gebruikt in kleuterscholen om kinderen en leerkrachten te sensibiliseren en kinderarmoede onder de aandacht te brengen.