Uitgeverij Hocus Pocus

Wil uw organisatie graag een boek op maat uitgeven, voor een speciale gelegenheid, als geschenk voor een bepaalde doelgroep, als leesbevorderingsproject, of om kinderen in een specifieke probleemsituatie te helpen ... ? Dat kan allemaal. Kathleen Amant zorgt via haar uitgeverij Hocus Pocus voor het totale plaatje: naast het schrijven van het verhaal en het maken van de illustraties zorgt zij ook voor de vormgeving en het drukwerk. Mail vrijblijvend voor meer informatie.

UITGEVERIJ HOCUS POCUS

Nieuwe boeken najaar 2023

Uitgeverij Hocus Pocus brengt twee nieuwe boeken uit. ​

Rik het bange spookje

Er was eens een klein spookje. Zijn naam was Rik. Samen met zijn broers woonde hij in een groot en oud huis. Omdat hij zo vaak bang was, noemden ze hem wel eens plagend Bang Spookje. Of ook wel Bangerik. Rik was bang in het donker. Van spinnen en muizen. En ook gewoon van de geluiden die het huis maakte. Maar op een dag wou Rik een dapper spook zijn, net als zijn broers. Maar hoe doe je dat, dapper zijn? ​

“Een prachtig kinderverhaal dat moed viert en kinderen leert dat het oké is om bang te zijn. Een waardevolle toevoeging aan elke kinderboekenplank.” Steven Gielis - schrijver, lector orthopedagogie

Rudy’s mooiste Kerst ​

Het is bijna Kerstmis. Alle rendiervriendjes zijn vertrokken om de Kerstman te helpen. Maar kleine Rudy mocht niet mee. Hij is nog te klein om een slee te trekken. Rudy verveelt zich. Maar dan krijgt hij een brief van de Kerstman. Of hij toch kan helpen. Rudy roept de hulp in van alle dierenvrienden in het bos. Zullen ze de opdracht van de Kerstman tot een goed einde brengen?

Rendier Rudy is het schattigste rendier van de wereld: leve Rudy en zijn vriendjes!” Wim Oosterlinck (podcast ‘Drie boeken’)

Leesbevorderingsproject

Deze prentenboeken werden gemaakt voor de interlokale vereniging BibArt. Dat is een samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede, Haaltert en Ninove. BibArt realiseert gezamenlijke en bijzondere bibliotheekactiviteiten. Dit initiatief wordt ondersteund door de provincie Oost-Vlaanderen.

De boeken passen in het leesbevorderingsproject: “Mmm... boekjes”, voor kinderen vanaf 2 jaar. Met dit project laat de bibliotheek hen kennismaken met aangepaste boekjes en andere materialen die zij gratis kunnen ontlenen.

Heen- en weerboekje PAVOK

Dit heen- en weerboekje werd speciaal gemaakt voor PAVOK, een kinderopvangdienst in het Pajottenland. Zij bestelden dit invulboek voor al hun onthaalouders.Lou

Het educatief pakket 'Lou' werd gemaakt op vraag van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met vzw çavaria. Het doel van dit boek is om diversiteit te tonen in al zijn facetten zonder er aandacht aan te besteden: mensen verschillen op vlak van huidskleur, religie, seksuele oriëntatie, lichamelijke mogelijkheden en vele andere. Die diversiteit is vanzelfsprekend en is terug te vinden in het boek. Op die manier wordt de samenleving getoond zoals ze is. ​

Het pakket, bestaat uit een prentenboek, een kamishibai, drie puzzels, een grondplan van het dorp van Lou, praatplaten van beroepen en gezinnen en een memo. ​

Het boek werd gratis verspreid in alle scholen van Vlaams-Brabant. Scholen buiten de provincie kunnen het aankopen voor 33 euro.

Bestel het pakket hier.Feestvarken

Feestvarken vzw strijdt tegen kinderarmoede

Op vraag van Feestvarken vzw schreef en tekende Kathleen Amant het boek ‘Feestvarken’. Het boek behandelt het thema armoede. Niet ieder kind heeft het immers even breed thuis. Een feestje geven zit er soms niet in. Dit boek wil kinderen bewust maken van kinderarmoede en geeft daarnaast ook mee dat een leuk cadeau niet altijd materieel hoeft te zijn. Een beleving schenken, zoals gaan slapen bij een vriendje, samen gaan zwemmen, … kan net veel leuker zijn dan de zoveelste cadeaubon en het is beter voor de planeet. Het boek wordt door Feestvarken vzw ook gebruikt in kleuterscholen om te kinderen en leerkrachten te sensibiliseren en kinderarmoede onder de aandacht te brengen.

 Dit boek wordt te koop aangeboden via de boekhandels en de opbrengst gaat rechtstreeks naar Feestvarken vzw. Door het boek te kopen zorg je er mee voor dat elk kind zijn verjaardag kan vieren. Bovendien maak je je eigen spruit, neefje of buurmeisje blij met een leuk boek. Ondanks het thema brengt dit boek toch een positief verhaal, waarin vriendschap centraal staat. 

Meer info en bestellen kan bij tineke.leffelaer@feestvarkenvzw.be. Niet twijfelen, iedereen is graag een feestvarken.